Ooglidcorrectie

Overhangende oogleden

Een ooglidcorrectie is mogelijk bij overhangende bovenoogleden en wallen onder de ogen. Overhangende oogleden kunnen het zicht belemmeren en een vermoeid uiterlijk veroorzaken. De plastisch chirurg kan beoordelen of een ooglidcorrectie mogelijk is en of dit het gewenste resultaat oplevert.

Vergoeding

Wanneer er sprake is van een medisch indicatie, bijvoorbeeld bij laaghangende bovenoogleden waardoor het zicht aantoonbaar wordt belemmerd, is het mogelijk dat de bovenooglidcorrectie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw plastisch chirurg zal foto’s maken van uw oogleden en deze indienen bij uw zorgverzekeraar, met het verzoek tot een vergoeding van de bovenooglidcorrectie. De medisch adviseur van uw zorgverzekeraar beslist vervolgens of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Een ooglidcorrectie van de onderste oogleden (wallen) kent geen medische noodzaak en komt daarom ook niet in aanmerking voor vergoeding. 

De aanvraag voor een vergoeding gebeurt tijdens het vrijblijvende consult met de plastisch chirurg.

De ingreep

Bij een bovenooglidcorrectie wordt er een klein sneetje in de plooi van uw bovenooglid gemaakt. Bij een onderooglid wordt er een klein sneetje onder de wimperlijn gemaakt. In beide gevallen wordt de overtollige huid en, waar nodig, vet en spierweefsel verwijderd. Daarna wordt het sneetje met een fijne hechting gesloten en afgedekt met een pleister.

Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd door een van onze NVPC geregistreerde plastisch chirurgen vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Filmpje: Klik op onderstaande afbeelding voor een live operatie van een bovenooglidcorrectie, uitgevoerd door plastisch chirurg H. Hawinkels.
Let op! De getoonde beelden zijn van een heuse operatie en kunnen als onprettig worden ervaren.

Herstel

Direct na de ooglidcorrectie krijgt u een verkoelend oogmasker op de oogleden om zwelling en blauwe plekken te verminderen. Wij raden u aan om ook thuis de ogen goed te koelen.

De hechtingen zullen na circa 7 dagen worden verwijderd, waarna er al bijna niets meer te zien is van de behandeling. U kunt wel nog een doof gevoel ervaren van de oogleden. Het is ook mogelijk dat er lichte vochtophoping ontstaat rondom de ogen. In de meeste gevallen verdwijnen deze klachten na verloop van tijd vanzelf.

In uitzonderlijke gevallen kan er een wondinfectie of een nabloeding ontstaan, waarvoor aanvullende behandeling noodzakelijk is. Een dergelijke complicatie is vervelend, maar heeft in de meeste gevallen geen invloed op het uiteindelijke resultaat. Een mogelijke complicatie na een onderooglidcorrectie is, naast zwellingen en bloeduitstortingen, een 'ectropion'. Deze complicatie treedt zelden op. De binnenkant van uw onderooglid krult hierbij naar buiten. Het gevolg hiervan is geïrriteerde ogen en overmatig tranen. Een ectropion vereist soms aanvullende operaties om dit te corrigeren.

De eerste week mag u geen autorijden en gedurende de eerste 2 weken na de operatie kunt u geen contactlenzen dragen en make-up op doen.

Foto's ooglidcorrectie | voor & na


Contact

Voor meer informatie over deze behandeling, Medisch Centrum Waalre of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers via 040 – 22 22 370 of via email.

Het eerste consult is bij Medisch Centrum Waalre vrijblijvend. Hiervoor zullen dan ook geen kosten worden berekend.